2 augusti, Tromtö – Byrum.

När vi sitter och äter frukost i sittbrunnen så ser vi ännu ett av dessa mystiska kors som finns över allt på skär och klippor här i skärgården. Någon har sagt att det skall vara ett hemligt sällskap som sätter ut dessa. Vem vet? Vi får väl kolla upp det någon gång.

DSC_0210 DSC_0211

Idag skulle vi till Utklippan. Det börjar med en fantastisk segling över Tromtöfjärden och Yttre redden, vidare ut mellan Aspö och Tjurkö där vi möter en ingående färja. Väl ute på öppet hav så visar det sig att det går relativt stora dyningar och att det blåser mer än vad prognosen utlovat. Efter en stund bestämmer vi oss för att skippa Utklippan även denna gången (vi har gjort ett försök för två år sedan). Vi vänder Hopplatofflan mot Ronneby och det blir en härlig kryss till angöringen vid Rafflorna. Endast två krysslag och god fart mellan 5 och 7 knop.

DSC_0216 DSC_0248

På väg in så bestämmer vi oss för att se om kryssarklubbens boj vi Byrum är ledig. Ingen där, vilken tur. Väl förtöjda vid bojen och bojflaggan på häckstaget så badas det i det finna men lite kyligare vädret. God mat och solnedgång. Kan det bli bättre?

Det här inlägget postades i Blekinge, Kryssarklubbens boj, Segla. Bokmärk permalänken.