23 – 25 september, Limhamn – Dragör – Limhamn.

Efter skola och jobb gav vi oss iväg på fredag kväll mot Dragör. Motvind och konstig strömsjö innebar att vi som även ett par andra båtar valde att gå för motor. Väl framme så hittar vi en plats på bryggnocken och därefter bär det upp på byn för att handla lite kvällsmat. Vi hittade ett bricka med diverse kallskuret som nog var tänkt för ett rejält smörgåsbord. Vi tog två och det varade hela helgen och blev över så vi hade när vi kom hem. Ett par flaskor  gott vin på ”tilbud” hittade vi också.

Lördagen bjöd på en frukoststart med frallor och en ost som luktade rejält trots att vi hade valt den milda varianten. Tur att den smakade bättre än den luktade.

img_2785 img_2790

Lördagen bjöd också på en rejäl promenad och faktiskt ett bad i havet, 18.2 grader stod det på skylten men det kände nog lite kallare. Under lördagen kom också Malmö Sjöscouter in med tre båtar i Dragör hamn. Vi var borta och hälsade på dem när det packade ihop båtarna efter dagens segling från Lomma till Dragör. På kvällen startar ”dunka-dunket” upp på Dragörfort. Det varar fram till 03.00 och då kan vi äntligen somna när tystnaden lägger sig över hamnen.

Söndagen bjuder på en fin hemsegling på förmiddagen. Vi börjar så smått att tömma ur båten. Det kanske kan bli en kort segling till innan Hopplatofflan skall upp.

Det här inlägget postades i Danmark, Segla. Bokmärk permalänken.