26 – 28 augusti, Ekenäs – Tromtö – Ekenäs.

Vi kom iväg lite sent på fredags kvällen men hann fram till Ronneby innan solen gick ner. Efter att vi hade burit ut alla väskor som behövdes för helgen segling, den sista här i Ronneby skärgård, så kunde vi avnjuta solnedgången.

DSC_0375På lördagen satte vi kursen mot Tromtö. Vi fick vänta 20 minuter på broöppningen vid Hasslö men därefter var det raka spåret till en ny favorit, Karlskrona Navigationssällskaps bryggan vid Tromtö. Vi förtöjer längst ut, precis som sist, då vi vet att vi har tillräckligt med vattendjup där. Vi passar på att bada. Nu är vattentemperaturen uppe på 20 grader igen. Härligt. Barnen passar på att köra runt med trampbåten. Ja, inte bara barnen för Jim måste givetvis också prova.

DSC_0378 DSC_0387

Det plockas björnbär och vi bakar en äpple, päron och björnbärskaka som vi avnjuter som efterrätt på kvällen efter vår båtpizza (igen).  Stämningen är hög i denna lilla vik. Det är många motorbåtar vid bryggan men även en handfull segelbåtar. Efter en fantastisk dag här på Tromtö så somnar alla snabbt och lugnet lägger sig över viken.

På söndagen så vädret inte lika trevligt ut. Vi hade bestämt oss att komma iväg så vi hann med broöppningen klockan 08.00. När klockan slog åtta så sog vi inga tecken på att bron skulle öppna. Åse ringde upp brovakten och tydligen var man tvungen att föranmäla öppningen klockan åtta. Oavsett så läste det sig galant. Åse hade knappt avslutat samtalet förrän bommarna gick ner över vägbanan och bron öppnades.

DSC_0388 DSC_0390

Väl ute på andra sidan såg himmelen väldigt dramatiskt ut. Det blixtrade och mullrade i fjärran. Vi plockade fram våra åskledare, fall i fall. När vi tråcklar oss ut i rännan så kommer plötsligt vinden. 17 m/s. Bara en kort pust ett par minuter sen avtar vinden, men mullret tilltar. Vi hinner nästan ända fram till Ronneby innan himmelen öppnar sig och regnet vräker ner.

Väl tillbaka på vår plats i Ekenäs packar vi ihop båten och avvaktar uppehållsväder så att vi kan ta oss in till bilen. Det här var den sista helgen med hela familjen i Ekenäs. Nästa helg seglar Jim hem båten till Limhamn.

Det här inlägget postades i Blekinge, I sjön, Ronneby, Segla. Bokmärk permalänken.