7 november, Vinterdvala.

För två veckor sedan så kom Hopplatofflan upp på land. Båttältet har kommit på och motorn är konserverad. Allt som måste finnas i en båt är transporterat hem till sin vinterförvaring. Nästa säsong skall vi skala ner på det som vi släpar med oss. Nu efter fyra säsonger så ser vi vad vi använder och vad som mest är hyllvärmare.

Det har varit en trevlig säsong med båten liggande i Eknäs i Blekinge under hela säsongen. Som Öresundsseglare kan man ju sakna skärgården. Blekinge är fint, inte överbefolkat på sommaren och det finns ändå många trevliga platser, vid brygga och vid klippa, trots Blekinges storlek.

Vad har gått sönder i år då? Hållaren till rorkultsförlängaren, den ena kulventilen till septitanken läckert som ett såll, väskan till gummibåten gav upp, regulatorn till gasflaskan slutade fungera och skärmen till plottern har plötsligt blivit väldigt liten…….

Vi testade också en ny WiFi-router i båten och mottagningen blev genast bättre. Den har även möjlighet till extern antenn.

Vi funderar på om vi skall sätta en radarstolpe på akter för att samla alla antenner och förbereda för en framtida radar. Plottern, som har krympt, funderar vi också på att byta. Vi får se om tomten har med ett hårt paket i sin säck.

Annars så har allt fungerar som det skall. En fantastisk säsong, en riktigt lång säsong som nu avslutats med en båt i vinterdvala. Men som vanligt så ar inte nästa säsong så långt bort!

Det här inlägget postades i På land. Bokmärk permalänken.