12 – 13 augusti, Byrum – Ekenäs.

När vi vaknade var det en stilla och fridfull morgon. Trots att det bara var 15 grader i vattnet vågade sig vissa på ett  morgondopp. Förmiddagen ägnade barnen sig åt att lära sig köra gummibåten med utombordare. Efter ett tag hanterade de den riktigt bra. det enda som är kvar att träna på är den rätta knycken för att kunna starta motorn. Ibland kan det vara nog så svårt för oss vuxna. Oftast ackompanjeras draget i startsnöret med en del färgstarka svordomar.

DSC_0362 DSC_0369

När det började mulna på på eftermiddagen gick vi tillbaka till Ekenäs. På seneftermiddagen tog vi gummibåten över till Karön och promenerade runt den trevliga lilla strandstigen. Det är några imponerande hus här ligger.

På lördag morgon packade vi ihop Hopplatofflan för denna gången. Det är vår sista semestervecka och har vi tur så kanske det kan bli en helg till här i Ronnebyskärgård innan vi skall segla hem båten i början av september.

Det här inlägget postades i Blekinge, Kryssarklubbens boj, Okategoriserade, Ronneby, Segla. Bokmärk permalänken.