3 juli, Ekenäs – Karlskrona.

Efter en sen frukost gav vi oss iväg ut från Ronneby. Bryggmanövern var väl godkänd och vi började känna att en del av vinterns ringrostighet började släppa. På vägen ut i farleden från Ronneby mötte vi en kustbevakningsbåt på väg in i full fart. I god tid innan de mötte oss slog de av på farten.

Väl ute på öppet vatten rullade vi ut focken och satt kursen utanför Hasslö. En fin seglats med medström gjorde att vi höll runt 5,5-6 knop fram till inseglingen till Karlskrona. Än en gång fascineras vi över sjökortsplottern och den hjälp den ger en när det skall navigeras i sten och grundrika farvatten. Så länge man inser att sjökorten inte är 100-%iga och att strömmen kan sluta fungera när som helst.

DSC_0023 DSC_0027

Den här gången valde vi att gå in med Godnatt om babord. Vi glider förbi Marinmuseet om babord och vidare in längs kajen till Tallebryggans gästhamn. Väl förtöjda vid Tallebryggan så kände vi oss rätt så nöjda med dagens rätt så korta etapp.

Det här inlägget postades i Blekinge, Segla. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 3 juli, Ekenäs – Karlskrona.

  1. Gunilla Persson skriver:

    Hej! Vilket äventyr ni är med om! Och vad mycket ni hunnit med att se. Pataholm ser jättefint ut, måste kolla in det. Och Tjäro, måste göra en utflykt dit… Inspirerande! Ha det gott tills vi ses! /Gunilla och Peter hälsar!

Kommentarer är stängda.