2 juli, Ekenäs.

På morgonen idag testade vi att lämna bryggan….på ett snyggt sätt…Det är rätt konstigt att man glömmer så fort. Det ju bara ett knappt halvår sedan vi tog upp båten. Klassikern, att gå ifrån bryggan innan man lossat elkabeln, provade vi – plus lite annat smått som glömdes bort.

Vi var nyfikna på att prova en smal ränna väster om Karön. Vi kom nog in lite fel i rännan för det grundade upp snabbt till 1,7 meter. Efter lite korrigering av kursen så hittade vi djupfåran och kunde ta oss ut mellan stenar och skär med gott om vatten under kölen. Det blev en liten tur runt Karön och sedan in på platsen igen. En hyfsad tilläggning som givetvis kan finputsas lite till.

På eftermiddagen passade vi på att bunkra båten och hälsa på några bekanta i Ronneby. Efter en trevlig kväll i vänners lag återvände vi till båten någon timme innan solnedgång. Innan det var dags att lägga sig ville Ebba passa på att bada i det varma sommarregnet.

Det här inlägget postades i Ronneby, Vid bryggan. Bokmärk permalänken.