1 augusti, Bredavik – Tromtö.

Klockan var satt på väckning till 06.50. Mest för att vi ville vara beredda om färjan skulle dra upp rejält med svall på sin morgontur 07.10. Döm av vår förvåning när den lämnade kajen lugnt och stilla och först drog på när den passerat oss. Kan det bero på vem som är skeppare på båten?

DSC_0208

Efter en långsam start på dagen så beger vi oss iväg mot Tromtö. Det har utlovats kraftig vind från väst och sydväst och vi vill gärna ligga i lä så Tromtö verkar lovande. När vi kommer fram strax innan tolv så är det gott om plats vid bryggan. Vi lägger oss längst ut på bryggnocken. Vi blir positivt överraskade av detta trevliga ställe. När alla förtöjningar är på plats så tar vi en promenad i naturreservatet. Det blir en 5-kilometersslinga. Det gäller att promenera snabbt så att vi bränner massor med kalorier så att det är plats för gårdagens överblivna wienerbröd plus kaffe när vi kommer tillbaka. Det är en jättefin slinga som till största delen går genom pampig bokskog.

IMG_2656 IMG_2655

Väl tillbaka vid bryggan så har det fyllts på rejält med båtar. Framåt kvällen är hela den yttre delen med de djupa platserna av bryggan upptagen. det verkar vara ett väldigt populärt ställe för det lokala båtfolket och det kan vi först. Vi saknar motsvarande hemma i Öresund.

DSC_0209

Ett stilla regnväder drar förbi på kvällen och alla grillmästare får bråttom att rädda kvällens matkreationer.

Det här inlägget postades i Bakelse, Bakken, Segla, Vid bryggan. Bokmärk permalänken.