3 augusti, Byrum – Ekenäs.

Efter att ha googlat lite så har vi blivit lite klokare på vem som ansvarar för korsen som står på lite udda ställen här i skärgården. Det är tydligen Coldinu Ordern som planterar dem. För den nyfikne finns här mer information: http://www.coldin.org/Default

Lite innan lunch så lämnar vi bojen vid Byrum och tar oss in mot Ekenäs då det har utlovats regn och tråkigt väder senare på kvällen. Ett litet stopp vid dieselpumpen gjorde vi först för att toppa tanken inför kommande hemsegling av Hopplatfflan.

Väl på plats vid bryggan så tar vi bilen in till Ronneby för att handla mat och fylla på mat- och vattenförrådet i båten.

IMG_2658 IMG_2659

Efter det passar vi på att ta en promenad i den gala delen av Ronneby, runt Bergslagsgatan och kyrkan. Ett väldigt fint område med små hus som klättrar upp mot kyrkan.

Det här inlägget postades i Blekinge, Kryssarklubbens boj, Ronneby, Segla. Bokmärk permalänken.