31 juli, Ekenäs – Dragsö (Karlskrona).

Igår eftermiddags satte vi oss i bilen och körde till Ronneby. Ungdomarna är fortfarande bortresta så det innebar att Åse och jag hade hela båten för oss själva. Med anledning av det så hade vi släpat med oss två vikcyklar som tills vidare fix ligga i förpiken, men det skall nog gå att hitta bra stuvutrymme till dem.

På lördagsmorgon så ger vi oss av mot Karlskrona. Det blir en fantastisk segling nästan hela vägen in till Dragsö, bara med ett kort avbrott för att vänta på broöppningen vid Hasslö. I Dragsö hamn var det relativt fullt vilket vi knappast hade förväntat oss men detta verkar vara en populär hamn även för internationella båtar. Till slut hittar vi en plats längst ute på nocken av den innersta bryggan.

DSC_0200 DSC_0203

Efter lunch tar vi fram våra vikcyklar och trampar in mot Karlskrona centrum. Även om det är små hjul på cyklarna så går det förvånansvärt bra och utväxlingen gör att uppförsbackarna inte känns besvärande. Det gör däremot de branta nedförsbackarna där vi ibland väljer att gå nedför. På kort tid har vi cyklat till Stumholmen där vi passar på att belöna oss själva med kulglass.

IMG_2653 IMG_2654

När vi så småningom kommit tillbaka till båten så gör den gamla skärgårdsfärjan Axel, som tydligen gått mellan Nättraby och Karlskrona, ett besök i Dragsö hamn. Det är bröllop på gång och alla bröllopsgäster skeppas ut till KSS klubblokal här på Dragsö.

Det här inlägget postades i Blekinge, Segla. Bokmärk permalänken.