17 – 19 juni, Ekenäs.

Vädret var lite si och så när vi körde till Ronneby på fredagskvällen. Det hade regnat en hel del och det blåste fortfarande mycket. Efter att ha införskaffat nödvändiga livsmedel i en av de två stora matvaruaffärerna i Ronneby så fortsätter vi ut till Ekenäs och Hopplatofflan. Blåsten och regnet fortsätter under kvällen så det blir ingen segling denna sena eftermiddag.

DSC_0002 DSC_0005

På lördag morgon fortsätter blåsten och vi beslutar oss för att avvakta framåt eftermiddagen med eventuell avfärd ut i den Blekingska skärgården. Fram tills dess passar vi på att besöka Ronneby brunn, äta glass, besöka Gö (vid världens ände) och leta lite geocacher i närområdet. När vi kommer tillbaka till båten så blåser det fortfarande och vi beslutar oss för att se denna helg som en tur till sommarstugan/båten vid bryggan istället för segla runt i skärgården, men det är helt ok. Man skall inte förakta lite dödtid när man kan ligga och läsa en bra bok i lugn och ro.

DSC_0006 DSC_0007

På söndagen är vädret bättre och det blir lite bad och rodd i gummibåten innan det är dags att packa ihop Hopplatofflan för denna helgen.

Det här inlägget postades i Blekinge, Östersjön, Ronneby, Vid bryggan. Bokmärk permalänken.