21 maj, Abbekås – Hanö.

Vi lämnade Abbekås innan åtta efter att ha ätit oss mätta på en rejäl frukost. Dimman låg tät och vi kunde inte se långt. Det konstiga var att det ändå blåste lite men inte lättade dimman för det.

DSC_0527 DSC_0528

Utanför Kåseberga börjar AIS-larmet låta. En mötande segelbåt passerade oss 500 meter om babord. Vi spejade men kunde inte se den. Vi rundar Sandhamaren och ser för första gången på denna dags segling ett sjömärke. Strax söder om Skillinge börjar dimman äntligen lätta och efter en stund sätter vi gennakern och gör god fart förbi Simrishamn ut i Hanöbukten. Så småningom så försvinner Simrishamn i diset. Vi kan se land i väster men Hanö syns inte. När det är 5 sjömil kvar så dyker ön plötsligt upp i diset.

DSC_0530 DSC_0532

18.30 förtöjer vi vid den mittre kajen i hamnen. Vi värmer en rejäl omgång lasagne och känner oss rätt så nöjda med dagens segling.

Det här inlägget postades i Dimma, Östersjön, Segla. Bokmärk permalänken.