20 maj, Limhamn – Abbekås.

I år tänkte vi tillbringa semestern i och runt Blekinge. Därför har vi hyrt en båtplats i Ronneby och nu var det dags att segla upp Hopplatofflan till sin sommarhamn.

Kvart i tre stack jag och min bror iväg från Limhamn med siktet inställt på Falsterbokanalen. Vinden blåste rätt mot så vi gick för motor och var framme vid kanalen precis innan klockan 17.00. Just 17.00 öppnar inte bron, vilket vi visste om så vi passade på att äta lite och plocka fram sjöställ och varmare kläder till kvällens segling i Östersjön.

DSC_0506 DSC_0507

Klockan 18.00 passerade vi bron och gick in i Östersjön. Det blev några timmars fantastisk segling då vi vi loggade lite över 8 knop vid ett par tillfällen. Så småningom tog vinden slut och vi gick för motor in i natten. Solen sa godnatt och månen gick upp. Vi tände våra lanternor och hade en timme kvar till Abbekås.

DSC_0513 DSC_0520

Jag har aldrig tidigare varit i Abbekås men sett, när vi passerat hamnen tidigare, att det brukar kunna vara rätt så fullt med båtar där. Fast så här tidigt på säsongen borde det ju inte var något problem. Problem var det däremot med angöringen till hamnen. Jag hade lite svårt att förstå att enslinjen låg över ett grund på 2 meter när man faktiskt kunde ta sig in utan att gå över grundet. Med hjälp av vår sjökortsplotter rundade vi grundet och kom in i hamnen i mörker.

Väl förtöjda vid bryggan skulle jag upp och betala hamnavgiften men någon automat fanns inte här, trots att jag tror mig läst någonstans att det skulle finnas just en sådan.

Efter en väldigt sen middag så går vi båda och lägger oss och somnar förmodligen väldigt fort.

Det här inlägget postades i Östersjön, Segla. Bokmärk permalänken.