22 maj, Hanö – Ronneby.

Idag hade vi inte så lång etapp framför oss. Efter den viktiga frukosten så begav vi oss iväg ut i en relativt vindstilla morgon. Efter en stund kom vinden och det blev en fin segling upp mot Gåsfeten. Vi har nu varit här rätt många gånger och kan inseglingen till Karön rätt så bra, men nu hade vi fått en sommarplats på fastlandssidan i småbåtshamnen i Ekenäs. Vi har tidigare tyckt att det ser grunt ut på sjökorten men samtidigt kunnat konstatera att det ligger en del stora båtar långt in i hamnen.

DSC_0535 DSC_0536

Sakta glider vi in, ekolodet visar bara 2 meter. Vi har tagit till oss den viktiga informationen om att passera söder om prickarna för att inte gå på grund på den förrädiska sandbanken. Snart börjar ekolodet visa 3 meters vattendjup och den sista biten in känns genast lite lugnare. När vi hittat vår plats så förtöjer vi båten ordentligt och gör i ordning henne för lite lugn och ro vid bryggan ett par veckor innan vi återvänder igen.

När allt är klart pustar vi ut i sittbrunnen och väntar på våra beställd pizzor och transporten hem till Malmö. En glad familj med två spralliga barn möter upp med hela famnen full av pizzor som vi alla avnjuter ute i sittbrunnen.

Det skall bli kul att bekanta sig med omgivningarna runt Ronneby och även få lov att utforska Blekinge skärgård lite noggrannare.

Det här inlägget postades i Östersjön, Ronneby, Segla. Bokmärk permalänken.