7 juli, Ekenäs – Tjärö.

Efter en blåsig natt vid bryggan så bestämde vi oss på sen förmiddagen att ge oss iväg till Tjärö. Som vanligt så visade alla väder prognoserna olika. Det började bra men när vi passerade St Ekön så började det blåsa betydligt mer än vi hade tänkt oss och tidvis var det inte så kul att passera så nära bränningarna i 12-13 m/s.

När vi kommer fram till Tjärö så ligger det bara två båtar vid bryggan men de har lagt sig långsides md bryggan utan att tänka på att andra kanske också skall kunna få plats där. Då det är lite dåligt med plats med manöverutrymmet mellan båtarna så går vi bara in mitt emellan dem med gott om fendrar på sidorna. Sen tar vi gummibåten och ror demonstrativt ut vårt häckankare och halar ut båten så att den ligger med fören  mot bryggan. Efter en stund ror den ena av båtarna också ut sitt häckkankare och plötsligt är det plats för sex-sju båtar vid bryggan istället för två.

DSC_0070

Senare på kvällen avtar vinden och och vi känner att det blir en lugn natt vid bryggan. Morgondagen ser bra ut, enligt väderprognosen……

Det här inlägget postades i Blekinge, Segla. Bokmärk permalänken.