5 juli, Karlskrona – Arpö – Byrum – Ekenäs.

Tidigt på morgonen hade vår holländske båtgranne seglat iväg och när vi vaknade så låg det en Hallberg Rassy 34:a bredvid oss. Det är ju inte allt för ofta som det händer så lite nyfiket tittade man för att se vad som kunde tänkas skilja dem åt.

Axel ville också gå till Gylles konditori och köpa något gott till eftermiddags fikan och Åse var nyfiken på Gylles berömda skeppsskorpor så de begav sig iväg medan vi andra ställde i ordning båten för avfärd.

DSC_0043 DSC_0044

Vi seglade iväg från Karlskrona mot bron vid Hasslö. Vind kom från fel håll men det blev ändå en fantastisk kryss över Västra fjärden. Framme vid bron fick vi vänta 15 minuter på öppning.

DSC_0046 DSC_0055

Efter passage så sökte vi oss upp mot Arpökalv och Arpö för att kasta lunchankaret. När vi kommer dit så ser vi att kryssarklubben har en boj där så vi förtöjer vid den och knyter upp vår bojflagga på babords huvudvant.

DSC_0057 DSC_0058

När bad och lunch var avklarat fortsatte vi vår färd västerut och rundar Gö med kursen satt in mot Ronneby. Strax innan Ronneby svänger vi åt styrbord in på norrsidan av Gökalv mot Byrum där Kryssarklubben har en annan boj. Den är ledig och vi förtöjer där.

DSC_0065

Denna gången vajar bojflaggan från häckstaget. Mer bad, mer mat, sol och en tur med gummibåten blir det innan vi slutligen går till vår plats i Ekenäs. Lagom till att regnet börjar falla ner.

Det här inlägget postades i Kryssarklubbens boj, Ronneby, Segla. Bokmärk permalänken.