7 maj, Skovshoved – Kastrup Strandparkhavn – Dragør.

Efter att frukost intagits denna ljuvliga morgon beger vi oss iväg mot Dragør, men dessförinnan skall vi göra ett litet stopp i Kastrup för att ”shoppa” lite på Hellers skeppshandel. Första biten satte vi segel och det gick riktigt bra tills vinden kantrade och vi blev omseglade av fyra kajaker ute på morgontur. Väl förbi inseglingsrännorna till Köpenhamn så girar vi lite in mot land för att ta oss mellan ett par grundbankar fram till inseglingen till Kastrup strandpark. Vi hittar en plats som ser ut att passa oss men tyvärr….lite extra gaspådrag så klämmer vi in oss. Det verkar stört omöjligt att hitta platser med lämplig bredd här. En Bavaria kommer in efter oss och fastnar mellan pålarna till flera platser innan de tvingas ge upp och lägga sig utanpå en annan båt på bryggnocken.

Vi får gjort våra inköp och passar på att äta lunch nu när vi ändå ligger lugnt och fint vid bryggan. Lika spännande som vanligt, skall vi komma ut från platsen? Jo, det gick bra den här gången också.

Framme i Dragør hittar vi en plats i ”nya” hamnen. Denna weekendsegling har gått i enkelhetens tecken. Vilket innebär att vi inte har planerat maten för alla tre dagarna. En tur upp till Irma råder bot på det tomma ”skafferiet” och vi kan senare på kvällen avnjuta kvällsmat i sittbrunnen. Ja innan dess skall ju baren förstås ha sin hamnglass.

Det här inlägget postades i Danmark, I sjön. Bokmärk permalänken.