5 augusti, Saltärna – Tjärö.

Efter morgonbad och frukost gick vi vidare till Tjärö. Vi hade väl förväntat oss att den värsta semesterruschen skulle vara över här i skärgården. Inte för att det varit någon speciell trängsel men visst har man kunnat märka at det varit väsentlig fler båtar i juli än i juni. Vi förväntade nog oss att många skulle börjat jobba nu men någon vecka in i augusti är det väl rätt så många som fortfarande har semester.

Bryggan vid Tjärö har tidigare varit rätt så tom när vi kommit dit men denna gången låg här ändå fem båtar. Senare på kvällen blev här helt fullt med undantag av några platser på nocken.

IMG_2662

Den nya restaurangen är inte klar än men kommersen är i full gång på det stora trädäcket i anslutning till färjebryggan. Efter en promenad runt ön så passar vi faktiskt på att sätta oss där och avnjuta vars sitt glass väl kyld rosévin. vi hoppas fortfarande att detta kan bli något positivt, men det får väl tiden utvisa.

På kvällen så plockades dragspelet fram i grannbåten och det spelades Evert Taube vid bryggan på Tjärö.

Det här inlägget postades i Blekinge, Segla. Bokmärk permalänken.