10 juli, Svanevik.

Igår kväll fick vi reda på att det fanns en tvättmaskin och en torktumlare i Svaneviks hamn. Tydligen var det så nytt att hamnkaptenen var lite osäker påvar det var. Efter att vi hittat rummet så passade vi på att köra ett par tvättar så nu kan vi klä oss ståndsmässigt igen.

Dagen tillbringades annars i ett rätt så lugnt lunk fram tills Jim vurpade på en hal gallerdurk och höger lillfinger fick sig en ordentlig törn. Fingret spretade lite konstigt ut och vi var alla överens om att det kanske var lämpligt att uppsöka den lokala akutmottagningen. Vi fick tag i en taxi som körde den skadade till Karlshamns lasarett. Väl där informerades det att man inte hade någon ortoped där utan att man hänvisades till Karlskrona lasarett. Efter lite dividerande fick jag träffa en jourläkare som konstaterade att inga ben stack ut genom fingret så en skena fick duga.

Efter det var det dags att ta taxi tillbaka till småbåtshamnen, men när taxin anlände till lasarettet så fick den punktering. Då det var enda taxin i tjänst i Karlshamn denna söndagen så fick en annan ringas in från närliggande Mörrum. Till sist var jag åter i båten och vi kunde efter en händelserik eftermiddag avnjuta en trevlig fiskmiddag i sittbrunnen.

Det här inlägget postades i Blekinge, Vid bryggan. Bokmärk permalänken.