2 augusti, Limhamn – Höganäs

Det bar iväg klockan tjugo i åtta idag. Besättningen bestod av Jim med bror samt Ebba med kusin. Ingen vind men nedström gör att den trogna järngenuen tar oss fram över Öresund. Ibland rullar vi ut focken men sen vrider det mot eller så försvinner vinden.

DSC_0308 DSC_0310

På vägen mot Höganäs såg vi tumlare flera gånger. Först söder om Ven sen ett antal gånger på våg mot Svinbåden, Vi lyckades också pricka in att passera rakt över djuphålan söder om Ven. 50 meter djupt. Det är man inte van vid här i Öresund.

DSC_0312 DSC_0313

Klockan 14.00 ligger vi förtöjda i Höganäs. Ebba vill genast bada så vi tar en promenad till havsbadet och badar lite i väntan på att Axel och Åse skall ansluta till oss i båten. Efter en rejäl pizzabuffé på kvällen lämnar halva dagens besättning oss och vi andra förbereder morgondagens seglats.

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Semester, Tumlare. Bokmärk permalänken.