11 juli, Stege – Limhamn.

Som vanligt när vi skall iväg tidigt så ringde klockan 05.00. En halv timme senare var vi på väg ut från Stege havn. Den första biten ut var det bara att följa det gamla spåret på plottern, men när rännan svängde så fortsatte vi ut i Nodre löb som går norr om Lindholm. Den delen gick rätt så smärtfritt. Det var 20 cm högvatten så marginalerna var lite bättre än annars. Men när vi började komma in i den smala delen av Bøgestrømmen så började man bli nervös när ekolodet  visade 1,6 m. Det förrädiska ålgräset ställde till det. När solen kom upp lite på himmelen så kunde man tydligt se hur mycket ålgräs det var under båten. Så småningom kom vi ut ur Bøgestrømmen och kunde hissa segel med kursen satt mot Limhamn.

DSC_0267 DSC_0269 DSC_0276 DSC_0287

Någonstans utanför Stevns klint försvann vinden och vi startade motorn. Efter ett tag insåg vi att vi hade nästan en knop motström som sedan vände när vi passerade vindkraftparken vid Lillgrundet. Plötsligt hade vi en knop medström. När vi skall passera den trafikerade farleden så märker vi att vi är tillbaka i Öresund när vi får zick zacka oss mellan handelsfartygen för att hamna på svenska sidan.

DSC_0288 DSC_0296

Strax innan vi går in i vår hemmahamn så tittar en säl upp ett tiotal meter från båten och följer oss en liten stund.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.