28 augusti, Limhamn – Dragør.

Solen sken och vinden var bra, runt 7 m/s, när vi lämnade Limhamn denna fredagseftermiddag. Vi hade inte kommit så långt när vi såg att det tornade upp mörka moln över Danmark och vi hade tyvärr kurs rakt mot dem. Detta var inget som man hade lovat på väderprognosen.

IMG_2197 IMG_2200

Vi passerar Öresundsbron och strax sydöst om Pepparholmen så försvinner Danmark helt i en grå gröt. Plötsligt börjar det regna och vinden ökar markant samtidigt som den vrider mot. Mycket stark ström 1,5 knop gör att vi har ännu svårare att hålla kurs och samtidigt segla. Till sist startar vi motorn när vi når Drogdenrännan. Då är det bara någon sjömil kvar.

Vi kommer in i lystbådhavnen och hittar efter lite letande en bra båtplats på den innersta bryggan. Förtöjningarna kommer i land och när båten väl ligger tryggt förtöjd så bryter ovädret upp och solen tittar fram.

Det här inlägget postades i Åska, Danmark, Dragör, Öresund, Segling. Bokmärk permalänken.