10 juli, Sista dagen i Stege.

Att sova i en uppförsbacke är inte helt lätt. De senaste dagarnas styva kuling med stormstyrka i byarna har gjort att Hopplatofflan har haft en konstant slagsida. När man skall sova så rullar man lätt ner på andra sidan kojan. Det känns också i benen att durken inte ligger plant. När man rör sig i båten så är det nästan som om det vore under gång för segel. Nu på kvällen börjar vinden att avta så smått och allt börjar att räta upp på sig.

Under dagen har vi gjort en sista vända på stan. Barnen har fått sin sista MönIs (glass) för denna gången. Vi har varit iväg och gjort våra sista inköp i matväg. Vi har sagt tack och hej till Anders på Super Brugsen och Christian på hamnkontoret. Senare ikväll skall vi se om det kan bli ett sista kvällsdopp från badflotten.

Innan vi går och lägger oss ikväll skall vi ställa i ordning Hopplatofflan för en tidig avfärd. DMI och gribfilerna visar på bra väder och vindar imorgon. Det ser också ut som om vi får cirka 30-40 cm högvatten, vilket vi givetvis uppskattar.

Även om det blev ett lite längre stopp i Stege än vi hade tänkt oss så har det ändå varit ett trivsamt stopp som inte skall ses som ett avbräck i semestern utan mer som ett sidospår på semestern.

Det här inlägget postades i Danmark, Inblåst, Öresund, Semester, Stege. Bokmärk permalänken.