Torrläggning.

I slutet av september tog vi upp Hopplatofflan och avslutade därmed seglingssäsongen 2015. Det var en bra och spännande sommar och den största upplevelsen var nog när tumlarna simmade framför bogen på Hopplatofflan. Mindre kul var givetvis motorhaveriet i Stege men det fick ändå en bra slut. Men totalt sett har det varit en mycket bra sommar.

Därför var det rätt så drygt i år att iordningställa Hopplatofflan för vintern. Vi hade gärna förlängt säsongen lite till men då vi har beställt en ordentlig täckning till båten och den behövde ”mallas” upp och sys så behövde båten komma upp lite tidigare.

I år har vi också satt in ett par stora, egentillverkade torrbollar i båten som en extra åtgärd för att sänka fukten inuti båten. Två durkslag, två hinkar, en 25 kg säck vägsalt (inte tösalt) från Granngården (den kommer räcka i flera år) och sen har man ett par utmärkta torrbollar. Alla ventiler och öppningar skal givetvis täppas till så gått det går.

Hur blev täckningen? Jag tycker det blev riktigt bra! För den som är intresserad så är det ”Kapell och Annat” som sytt den.

IMG_2209 IMG_2210

Så nu skall vi bara vänta några månader till det är dags att sjösätta igen. Lite mindre reparationer och förbättringar har vi under vintern men det blir ju lite lättare nu när vi har ett ordentligt väderskydd över Hopplatofflan.

Det här inlägget postades i På land. Bokmärk permalänken.