22-23 augusti, Baddagar.

I helgen passade vi på att åka ut och bada från båten. Det är faktiskt något vi knappt gjort i år. Jag fick möjlighet att inspektera botten och propeller avseende påväxt men det såg bra ut. Återigen har propellern klarat sig bra genom att bara vara omålad men infettad i vattenfast fett.

När Sundlink, som byggde Öresundsbron, avetablerade sin arbetsplats i Norra hamnen så fick jag ett helt gäng uppblåsbara Baltic flytvästar. De flesta har jag gett bort genom åren men två hade vi kvar. Nu passade vi på att testa dem för att se om det var något vi skulle kunna använda vid vackert väder. I hårt väder föredrar vi våra vanliga flytvästar med inbyggd säkerhetssele.

Gissa om vi blev förvånade när flytvästen blåstes upp som den skulle. Kolsyrepatronerna var stämplade 1995 och den lilla bobbin, smältsäkringen som gör att patronen löser ut när man trillar i vattnet var stämplat 1997. Nu skall vi bara packa om dem och sätta i ny bobbin och kolsyrepatron så har vi ett par fungerande uppblåsbara flytvästar.

Det här inlägget postades i Öresund. Bokmärk permalänken.