24 juni, Inblåsta i Klintholm havn.

Idag var vi inblåsta i Klintholm hamn. Det var i och för sig inte oväntat. Redan igår när vi beslutade oss att ta oss hit så visade både väderprognoser och gribfiler att ett blåsväder var på väg in över Östersjön. Vi passade på att sova ut ordentligt och sen festa till och äta frallor till frukost.

Sen tog vi en promenad längs stranden och letade efter fina stenar och en och annan geocache. Ebba hade fickorna fyllda med fina stenar som hon hittat på stranden. Vi såg också ett ”grönt hus” och kunde konstatera att vi skall vara rädda om allemansrätten i Sverige.

DSC_0040 DSC_0041

När vi kom tillbaka tog vi vuxna en liten hamnpromenad och kunde konstatera, precis som förra året vid denna tiden, att det är en viss typ av båtar och seglare som är ute så här års innan de stora semestrarna börjat. Vi har inte sett en enda barnfamilj på någon av båtarna i hamnen. Medelåldern är rätt så hög. På många båtar verkar det vara grabbgänget eller kanske rättare, gubbgänget som är ute och seglar tillsammans. Det är fortfarande gott om plats i hamnen trots att det kommit en och annan saltstänkt båt under dagen med besättning vars frissa var hårt ansatta av kuling.

Vi får se vad morgondagen bär med sig. Det skall mojna under natten och planen är att vi skall bege oss till Rügen men om det fortfarande blåser för mycket och sjön är för grov så tar vi en dag till i Klintholm.

Det här inlägget postades i Danmark, Inblåst, Semester. Bokmärk permalänken.