5 augusti, Helsingör – Gilleleje

Idag blev det också en kort tur från Helsingör till Gilleleje. Klockan elva, efter två timmars segling, var vi framme och det fanns gott om lediga platser i hamnen. Den vi valde var givetvis lite i smalaste laget men vi kom in utan allt för mycket besvär. Bara att hoppas på att vi kommer ut när det är dags.

Gilleleje är ett liten mysig fiskeläge längst norrut på Själland. Under högsäsong brukar här vara proppfullt i hamnen. Centrala Gilleleje är inte så stort och man når det mesta med en snabb promenad.
Efter bad från bryggorna bredvid hamnen så var vi iväg och åt fisk. När vi satt och åt som bäst kom en stor gråtrut flygande och landade helt obehindrat på grannbordet och tog en liten flickas spätta och flög iväg. Inte att undra på att trutarna är så stora här.

IMG_2032 IMG_2034

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.