21 september, Ishöj – Limhamn

Regntunga skyar hängde över himlen tidigt på morgonen. Lagom till vi vaknade så sprack de och släppte sin nederbörd över hamnen. Det såg ut att bli en dryg och våt hemsegling. Efter frukost plockade vi fram ”det tunga sjöstället” och begav oss ut på Öresund, eller Kögebukten, igen. Tack och lov lättade regnet efter några sjömil och strax söder om Amager så kom även vinden så att vi kunde hissa segel. Vi gjorde sex knop genom vatten men bara fyra över botten så strömmen satte mot med två knop. Eller rättare satte i sidan så vi trycktes söderöver hela tiden.

DSC_0659 DSC_0664

När vi äntligen kom upp till Öresundsbron så gick strömmen så starkt där att vi var tvungna att starta motorn för att komma igenom.

Detta var förmodligen årets sista segling då det inte finns några ”lediga helger” den närmsta tiden. Tanken har lockat oss att ha Hopplatofflan i sjön över vintern men vi känner att det är en del saker vi behöver se över på båten i vinter så det lutar nog åt att hon åker upp på torra land om några veckor.

Det här inlägget postades i Danmark, Höst, I hamn, Öresund, Segling. Bokmärk permalänken.