20 september, Limhamn – Ishöj

Vi hade hoppats på bra väder till helgen , men så blev det inte. När vi ändå hade flyttat ner  i båten på fredagskvällen så beslutade vi oss för att bege oss iväg till Ishöj, även om sikten var rejält nersatt och vinden lyste med sin frånvaro. Väderprognosen sa att diset/dimman skulle lätta under förmiddagen. Sikten var ändå et par sjömil så det var ju inte som att segla i gröt.

När Limhamn väl försvann i dimman så insåg vi att det kanske inte var så dumt att slå på ”AIS-radarn”. Speciellt när vi skulle korsa Flintrännan och Drogdenrännan. Som vanligt så fungerar det inte när man väl behöver det. Förmodligen var det en uppdatering på datorn som gjort att AIS-signalerna inte gick fram. Efter att ha installerat om drivrutinen för usb-anslutningen så fungerade allt som det var tänkt, men då hade vi redan hunnit passera Flintrännan.

På vår tur söder om Amager så slår en liten nyfiken och trött fågel oss följe. Det är en Kungsfågel (latin: Regulus regulus). Den landar flera gånger på båten och är nästan framme och äter ur handen på Ebba. Vid ett tillfälle höll den på att flyga ner i båten men efter en förvirrad färd under sprayhooden så hittade den ut igen.

DSC_0635 DSC_0638

När vi närmar oss Ishöj i diset så undrar man som vanligt var de har placerat bottengarnen. Måste vi hålla oss till den markerade inseglingen eller kan vi skära hörnen lite. Vi tog det säkra före det osäkra och höll oss på kanten av området för bottengarn.

Väl framme i Ishöj hittar vi en plats som passar oss, utan att vi behöver dra på gasen, rätt så långt in i den ”mellersta bassängen”. Förtöjda och tryggt i hamn så är det dags med en promenad bort till konsthallen Arken. De har just nu en liten ”utställning” där barn får lov att skapa sina egna konstverk. De får teckna, klistra, rita på väggar och golv helt hämningslöst.

DSC_0644 DSC_0649

När vi kommer tillbaka till Hopplatofflan spricker diset upp och det blir en riktigt fin kväll.

Det här inlägget postades i Danmark, Höst, Öresund, Segling. Bokmärk permalänken.