11 augusti, Dragör – Limhamn

Det har blåst rejält under natten och nu på morgonen står vi vid ett vägskäl. Vi har fortfarande några semesterdagar kvar men ett antal lågtryck är på väg över oss. Vi skulle kunna gå söderöver till Köge, Rödvig, Faxe ladeplads eller Prästö men riskerar då att bli inblåsta med allt vad det innebär så här i slutet på semester och precis när skolorna starar.

Därför var det inte så svårt att ta beslutet att segla hem till hemmahamnen och avsluta denna seglingssemestern några dagar i förtid.

DSC_0620 DSC_0621

När vi gick ut från Dragör, klockan 07.00, så blåste det 7-8 m/s sydväst men när vi inte hade lä av land längre så låg vinden runt 10-13 m/s. Med endast genuan ute så blev det en härlig slör till Limhamn. Oftast låg vi runt 7-8 knop. Söder om Öresundsbron var sjön lite gropig och båten rullade fram och tillbaka. Väl under bron lugnade sjön ner sig och vi kunde angöra Limhamn tjugo över åtta på morgonkvisten.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 11 augusti, Dragör – Limhamn

  1. Liv skriver:

    Tack för alla fina inlägg, det är jätteroligt att följa er segling på bloggen! Det lät som om Ebba hade en härlig fölsedag. Hoppas ni har några sista fina semesterdagar hemma nu innan allt kör igång. Här börjar pojkarna först den 28 augusti, så vi hoppas hinna med en liten tur ner till Vermont nästa vecka. Ha det gott!

Kommentarer är stängda.