10 augusti, Råå – Dragör

Vädret hade lugnat ner sig lite idag och vi kom iväg innan nio. Det blev motorgång fram till Ven och därefter en sträcksegling fram till Skovshoved endast avbruten av ett par krysslag för för att värja sig för ett stort tankfartyg och två gigantiska bulkfartyg. Vinden friskade i och vred mot så vi startade motorn för att ta oss ner genom Kongedybet till Dragör. På vägen in till Dragör började vågorna bli lite besvärliga och spolade över vid ett par tillfällen. Till exempel just när Åse skulle hänga ut fendrarna.
På kvällen friskar det i ännu mer och det varnas för kuling i Öresund. Vi ligger i alla fall tryggt förtöjda för natten. Sen får vi se vad morgondagen bär med sig i väderväg.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.