15 augusti, Badtur med tillhörande segling

På eftermiddagen gick vi ut trots att åskmolnen drog upp både norr och söder om oss. Efter några minuters motorgång kastar vi ankare utanför Sibbarb. Det är första gången vi ligger för ankare med den nya, lite längre, kättingen. Nu har vi 50 meter multiplaitlina plus 6 meter kätting. Det blir lite tyngre att dra upp men samtidigt är det viktigt att man kan lita på att ankaret håller.

Bad blev det. Det är fortfarande 22 grader i vattnet så en skön simtur hann jag med. Jag fick också på cyklop och snorkel för att kolla hur botten och propeller ser ut. Hopplatofflan har ju legat i sen 25 mars och hon har bara fått en strykning med bottenfärg utom på roder och köl där det faktiskt blev två strykningar. Det fanns antydan till havstulpaner i förskeppet på babords sida. I övrigt såg det bra ut med endast ett tunt lager grönt slem på rodret. Propellern var helt fri frun tulpaner och växter så nästa år kommer den att få samma behandling – polering och smörjas in i vattenfast fett.

Efter badet ville Axels kompis, som var på en segelbåt för första gången, att vi skulle sätta segel. Så vi satte storseglet och rundade en fyr vid Flintrännan. Det var bra vind, 8-12 m/s och vi hade slörsegling både ut och in då strömmen satte söderöver med en knapp knop.

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.