9 augusti, Råå

Födelsedag, fullt signalställ, SM i Starbåt och Ven runt stod på dagens meny. Vi ligger kvar i frihamnen Råå, hela signalstället är hissat och vi sjunger födelsedagssång för Ebba på morgonkvisten. Som ett vilddjur öppnar hon paketen.

När vi sitter i sittbrunnen och äter födelsedagsfrukost, frallor med apelsinmarmelad, så inser vi att det tydligen är någon kappsegling på gång här i Råå idag. Det visar sig att det faktiskt är två, SM i Starbåt (dessa härliga båtar) och Ven runt. Först går starten för Ven runt och sedan är det Starbåtarnas tur: Det blåser friskt och det känns som om Starbåtsseglarna har en del att stå i. En stackare lyckas segla rakt in i piren när  de skulle ta sig in i hamnen.

Nu verkar det komma en period med ostadiga dagar. Barometern faller och vi får se vart vi tar vägen härefter. Även om det är varmt så känns det nästan som om hösten börjat förbereda sitt intåg. Hoppas bara det är tillfälligt.

Det här inlägget postades i I hamn, Öresund, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.