4 augusti, Helsingör

Klockan halv ett i natt vaknade vi av att hela båten skakade och gungade oroligt i alla möjliga riktningar. Mycket stark vind från nordväst drog över Helsingörs hamn.
I dess följetåg kom åskknallarna tätt. Efter en liten stund mojnade det men samtidigt öppnade himlen sina ventiler och regnet flödade ner samtidigt som blixtarna spelade i horisonten. Efter att beskådat detta naturens skådespel så gick vi och la oss igen.
När vi vaknade på morgonen så regnade det fortfarande. Efter frukost så kom regnkläderna på och Jim och Axel gick till Kronborg medan Ebba och Åse besökte
Öresundsakvariet. Vi var på Kronborg för tre år sedan. Nu har de kompletterat utställningarna med en del intressanta digitala utställningar. Även nere i kasematterna hade man kompletterat med fotogenlyktor och pilar som visade var man skulle gå – förmodligen hade man blivit av med för många besökare här nere så det var dags att göra något åt det nu. Efter att sagt hej till Holger Danske så fortsatte vi våra strövtåg i gångarna under slottet, där vi träffade en yr liten fladdermus som vi besökare förmodligen väckt. När vi var färdiga med slottet passade vi på att ta en liten fika på ett café med ekologiskt kaffe inne på slottsområdet. Axel fördjupade sig i en chokladmuffins och Jim beundrade en hallonmuffins en stund innan den försvann från tallriken.

IMG_2021 IMG_2024
Efter lunch lättade regnet och vi tog en sväng upp på stan. Det är nu man inser att det kanske inte hade varit så dumt med ett par fällbara cyklar. Efter att ha strövat runt i de trevliga gågatorna så var vi in om livsmedelsaffären för att komplettera matförråden igen. Väl i kassan så inser man än en gång att det var evigheter sen man åkte till Danmark för att handla billig mat. Samtidigt skall man ju vara glad för att det inte är Norge.

IMG_2027 IMG_2028
På kvällen passade vi på att badade i vågorna som rullade in från nordväst. Vattnet var varmt men vi var ändå de enda på stranden.

Det här inlägget postades i Danmark, I hamn, Öresund, Sommar. Bokmärk permalänken.