3 augusti, Norreborg – Helsingör

Regnet och åskan drog in över Ven i natt men här till morgonen så hade det lättat och solen tittade fram. Efter frukost var det dags att se om Hopplatofflan kunde komma ut från platsen? Efter ett rejält gaspådrag i backläge så kom hon ut och vi kunde styra ut på öppet hav, nåväl lite vatten mellan Sverige och Danmark kallat Öresund.

Vi planerade inte någon längre tur idag utan tänkte lägga oss i Helsingör. När vi kommer dit väljer vi först en plats rätt så långt ut, mest för att det var den första lediga plats vi såg men efter att ha promenerat runt lite så hittade vi ett par bättre platser längre in i hamnen. Loss med förtöjningarna och ett försök att komma in på en plats som låg längst in på en brygga. Halvvägs in på platsen kom vi inte längre. Båten satt fast. Tydligen inte tillräckligt djupt. Backa ut och testa en plats lite längre ut på bryggan, Den här gången gick det bra.

DSC_0582 DSC_0586

Efter att vi hade förtöjt så gick vi alla iväg till stranden precis norr om hamnen. Sen busade och badade barnen hela eftermiddagen!

DSC_0587 DSC_0591

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.