1 augusti, Limhamn – Norreborg

Då kom augusti som avlöste det vackra vädret i juli. Vi avgick från Limhamn strax efter åtta och vädret såg tungt och vått ut men så blev det inte. Under förmiddagen blev dagen bara bättre och bättre, vädermässigt. En skön slör upp till Ven där styrman Strömmingen skötte rodret. Runt halv ett så kom vi in i Norreborgs hamn. Hamnkaptenen anvisade oss plats när vi kom in mellan pirarmarna. Precis som sist var nog platsen i smalaste laget men då det inte fanns så mycket att välja på så fick vi dra på lite på gasen för att komma in mellan pålarna. Och precis som sist så gick det bra.

Genast efter att förtöjningarna var på plats så gick vi alla till stranden alldeles väster om hamnen och badade. ”Vattnet var salt” konstaterade Ebba glatt. Under eftermiddagen och kvällen fick vi nog badat 4-5 gånger.

Barnen fick även fångat en del krabbor, vilket de har sett fram mot ända sen Blekinge, även om vi såg en liten ensam krabba i Dragör. Nu är det också många barn i hamnen så det är liv och rörelse.

Vi tänker stanna här imorgon så vi var iväg till campingen och hyrde cyklar nu på kvällen. Axel ville ha en egen cykel, Ebba nöjde sig med en påhängscykel efter pappa.

På kvällen, när vi satt och drack ett glas vitt vin så kom kustbevakningen in i hamnen med en liten motorbåt i släptåg som de förtöjde vid kajen. Det såg ut som om de tog med sig båtens förare….kan det vara de nya alkoholgränserna till sjöss som var orsaken till detta dramat?

DSC_0566 IMG_2020

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.