12 juli, Dragör – Limhamn

Då lider de här tre veckornas semester mot sitt slut. Vi har haft bra väder även om det blåst en del men solen har oftast varit framme även om åsk- och regnmoln tornat upp sig in över fastlandet.

Barnen hinner med ett morgonbad i havet innan vi ger oss iväg tillbaka till Limhamn. Till Ebbas stora förtjusning ser de en krabba på sandbotten när de dyker runt. Det blir en lika fin segling hem som den till Dragör. Barnen har hittat sina favoritplatser på båten. Axel sitter gärna framme på ruffen med benen på den nerpackade gummibåten. Ebba hon sitter gärna nere i ruffen under bordet. Det kan tydligen bli en mysig koja.

IMG_1884 IMG_1886

Väl tillbaka börjar vi att plocka ur båten och förbereda Hopplatofflan för en ny tur igen. Om några veckor skall vi iväg igen. Vi vet inte riktigt vart det bär då. Vi får se.

Det har inte varit några allvarliga problem under de här veckorna. Endast en del mindre malörer. På vägen till Ystad från Limhamn lyckades vi få ner ena fockskotet under båten då travaren till spinnakerbommen kärvade och spriningen av focken tog allt för lång tid. Då det blåste rätt så mycket så kunde det ha resulterat i allvarligare problem än att vi fick lite bottenfärg på skotet. En del HR 34 har kullagrade travare. Travaren är något som måste fixas.

Nästa blåsincident hände på toa. Det ena gångjärnet till toalettringen knäckte men inte mer än att den nödige personen kunde hålla sig kvar på porslinet. Nya gångjärn går att få tag på så det är lätt ordnat.

Allvarligare var att sprinten till det oskyddade motorreglaget lossnade och försvann. Ytterligare en gång fick vi problem med motorreglaget då rören till ”supstugan” blockerade reglaget. Det måste placeras någon form av skyddskåpa utanpå mekaniken så att den inte kan skadas.

Annars har allt fungerat perfekt! Solceller laddar batterierna bra och vi har klarat oss även om vi bara har haft två förbrukningsbatterier. Slöseriet med vatten som vi hade förra året har vi fått bukt med. Det gäller bara att tänka sig för. Ja, sen är det förstås toatanken som kunde varit något större, men vi klarade oss ett bra tag ändå.

Det verkar också som om barnen har tyckt att det varit roligt för när Ebba frågar: ”Pappa kan man önska sig en riktigt egen båt i julklapp eller födelsedagspresent?” – så måste det väl vara ett tecken på att de tycker om att segla…..

Det här inlägget postades i Danmark, I hamn, Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.