11 juli, Limhamn – Dragör

Det blåsiga vädret denna veckan ändrade lite i vår planering. Vi kom till Limhamn redan på torsdagen och det kändes inte riktigt att avsluta de här tre veckornas semester så här. Det kändes lite snopet! Så vi beslutade oss för att betrakta Limhamn som vilken gästhamn som helst och detta var bara en övernattning i raden av övernattningar.

Idag är det betydligt mindre blåst och vi avgår från Limhamn med siktet inställt på Dragör. Mycket för att Ebba som en stående fråga under de här tre veckorna har undrat om vattnet är salt? Nej, måste vi då svara, i Östersjön är det inte salt. Men nu när vi kom in i Öresund igen och vi äntligen kunde svara henne att nu börjar vattnet att bli salt, så ville hon till Dragör och fånga krabbor. Och visst Dragör är ju trevligt så varför inte.

Det blev en fantastisk segling dit där vi än en gång kan konstatera att Hopplatofflan seglar riktigt bra. Den bara tuggar i sig sjömilen och plötsligt är man framme.

Vi kommer dit innan lunch och det finns gott om lediga platser. Danskarna verkar vara riktigt duktiga på att vända på den röd/gröna skylten för även på kvällen fanns det gott om gröna skyltar.

IMG_1878 IMG_1882

Massor med bad blev det från de små badbryggorna söder om Dragörfort. Sen på kvällen gick vi på restaurang och åt spätta. Detta avslutades med ”hemlagad” glass och ett kvällsdopp i havet.

Det här inlägget postades i Danmark, Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.