10 juli, Ystad – Limhamn

De såg riktigt bra ut på morgonen. Vi kom iväg vid halvtiotiden men vi gjorde nog en felaktig bedömning när vi gick ut utan att ha tagit något rev i storseglet – det blåste 12 – 13 m/s. Efter några sjömil insåg vi att vi nog var tvungna att ta in ett rev ändå. Det gjorde ändå ingen skillnad på farten. Det blev en plattläns längs Skånes kust.

DSC_0501 DSC_0510

När vi kom till Abbekås så hade vinden mojnat så mycket att vi kunde föra fullt storsegel. Sakta men säkert närmar vi oss Falsterbokanalen. Vi inser att det kan bli tajt att nå fram till broöppningen så vi rullar även ut focken strax efter Trelleborg. Hopplatofflan skjuter fram över vågorna och tangerar 9 knop flera gånger. Det är en fantastisk slörsegling mot kanalen. Vi kommer in i kanalen med ett par minuter tillgodo.

På andra sidan av bron blir vi förvånade över att det blåser så mycket som det gör. I vindbyarna är det 14-15 m/s och väldigt sällan går vinden under 10 m/s. Prognosen hade sagt 6-8 m/s. Det blir en skumpig seglats i hård vind till vår hemmahamn. Runt klockan 17 ligger vi förtöjda.

Det här inlägget postades i I hamn, Öresund, Segling, Skåne, Sommar. Bokmärk permalänken.