23 juni, Ystad

Vi bestämde oss rätt snabbt igår kväll för att stanna i Ystad ytterligare en dag. Väderprognosen hade lovat regn och en del vind. Vi såg ingen anledning att forcera sjömilen när vi är på semester, så en vilodag var nog på sin plats.
Efter en promenad på stan, där Åse hittade två fina sommarhattar i Ystads hattaffär, så ville Ebba bada i havet. Vi andra tyckte nog det var lite i kallaste laget, knappt 14 grader. Men en mycket bestämd ung dam fick som hon ville. Vilken tur att vi har våtdräkter till barnen. Hon plumsade ut genom vågorna flera gånger. Hade vi inte kallat upp henne så hade hon nog fortsatt tills hon var blå som en isbit.
Imorgon ser vädret lite behagligare ut så vi planerar att segla till Simrishamn då.

Det här inlägget postades i I hamn, Skåne, Sommar, Ystad. Bokmärk permalänken.