24 juni, Ystad – Simrishamn

Det började bra! Vi kom iväg 07.20 och satte segel strax utanför Ystad. I 5 -6 knop seglar vi mot Skånes sydöstra hörn. Någonstans utanför Alestenar tar vinden tillfälligt slut.

DSC_0365 DSC_0366

Sen kommer den ibland från syd, ibland från nord och ibland snurrar den runt 360 grader. Det blev motorgång då vi hade siktat in oss på att vara i hamn runt klockan tolv och ingen av oss hade lust att kryssa. Ett antal gånger satte vi segel men vinden vred inte tillräckligt för en sträcksegling. Klockan 10.05 rundar vi Sandhammaren och vinden vrider mot ännu en gång. Strax innan halv ett ligger vi förtöjda i Simrishamn.

Efter några dagar i båten är det även dags att fylla på matförrådet lite. Efter en tur upp till Simrishamns ”centrum” och några kronor fattigare är ryggsäcken fylld med godsaker som behövs att överleva ute i ”sommar-Sverige”. Vattentemperaturen har stigit lite och är nu nästan 16 grader!!!!

Det här inlägget postades i Östersjön, Segling, Sommar. Bokmärk permalänken.