26 april, Limhamn – Kastrup Strandpark havn

Ett besök på Den Blå Planet i Köpenhamn har länge stått överst på barnens önskelista. Istället för att ta bilen eller tåget så kastade vi förtöjningarna på Hopplatofflan och begav oss iväg från Limhamn klockan tjugo över nio denna soliga lördag när vinden kom från nordost. Först gick det inte så fort men ju längre från Sverige vi kom ju mer ökade farten. Vi fick även hissat vår glada gennaker i piffiga 80-talsfärger.

IMG_ 075 IMG_ 079

Lite efter lunch så angör vi hamnen i Kastrup Stanpark som bara ligger ett hundratal meter från Den Blå Planet. Det var inget vidare djup in till hamnen och några grund låg på båda sidor om rännan men när vi kom i hamninloppet så hade vi i alla fall en halv meter vatten under kölen. Väl förtöjda vid bryggan och med en ordentlig lunch i magen så går vi bort till Den Blå Planeten.

IMG_ 080 DSC_0193

Det är en väldigt fin anläggning med många olika fiskar att titta på. Den största behållningen verkade barnen ha av Pirayorna och det stora Oceanakvariet. Fast Axel fascinerades nog också av fåglarna som flög tätt intill hans huvud och sedan nyfiket betraktade Axel på samma sätt som han betraktade fågeln. Ebba blev omsvärmad av stora fjärilar som skimrade i blått.

IMG_ 091 IMG_ 095

Efter Den Blå Planeten så vandrade vi tillbaka till båten i hopp om att hitta en glasskiosk på vägen, men vilken besvikelse – ingen glass på vägen. Kvällsmaten kunde vi i alla fall avnjuta ute i sittbrunnen denna stilla kväll.

Innan solen går ner över hamnen hinner Axel med en tur upp i masten igen. Denna gången för att dra i en lift till spinnakerbommen. När det är dags att firas ner igen så vill han inte det utan får sitta en stund på den undre vantspridaren och beundra utsikten.

Det här inlägget postades i Danmark, Segling, Vår. Bokmärk permalänken.