27 april, Kastrup Strandpark havn – Limhamn

När vi vaknar på morgonen så är det en vacker och solig morgon. Vi har beslutat oss för att inte bege oss iväg förrän efter lunch. Detta för att det finns två intressanta affärer här i Kastrup – Hellers Yachtvaerft & udstyr samt Drive in Bottle Shop.

På Hellers så köper vi vars sitt krabbfiskarset till barnen. Till de vuxna köper vi splitsnålar och två vinschhandtag. Barnen vill genast prova sina nya krabbfiskespö men vi blir lite fundersamma då vi inte har något bra att sätta i klämman.

Empiriska studier har visat att dansk salami och tysk bratwurst fungerar mycket bra på bohuslänska och halländska krabbor. Kan Bullens Pilsnerkorv fungera på danska krabbor? Tydligen inte. Efter en halv timmes idogt krabbfiskande så hade de inte lyckats fånga en enda liten krabba.

Lite efter 12 lämnar vi Kastrup Strandpark havn. Som igår så kommer vinden från nordost och vi gör god fart ner längs Saltholm mot Öresundsbron. Söder om Pepparholmen tar vinden slut och snurrar runt för att sedan komma igen när vi kommit under Öresundsbron. Från bron in till Limhamn blir det en frisk kryss där vi lyckas få däcket lite blött. Ett par minuter över tre ligger vi tryggt förtöjda i Limhamn.

IMG_ 098 DSC_0209

Det här inlägget postades i Danmark, Segling, Vår. Bokmärk permalänken.