19 april, Påskaftonssegling på Öresund

Efter att barnen letat ägg som Påskharen gömt i vår trädgård så åkte vi ner till båten för att bara ta det lite lugnt denna fantastiska påskafton. När vi kommer ner så vill alla ut och segla så det är bara till att plocka av bom- och genuakapell.

Det blåser lagom och vi gör bra fart när vi tar oss en liten svängom på Öresund. Det var mycket frestande att fortsätta under bron över till Dragör men till sist så gick vi tillbaka till vår hemmahamn efter några timmars fantastisk segling.

IMG_ 066 IMG_ 063

När vi väl var förtöjda åkte två orädda gastar till väders i masten för att hjälpa till med att dra om två linor på lazy-jacken.

IMG_ 073 IMG_ 068

Ordentligt säkrade i två fallinor så ville de knappt ner igen utan satt en lång stund och njöt av utsikten!

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Vår. Bokmärk permalänken.