12-13 april

Det är exakt ett år sedan vi alla satte oss i bilen för att åka upp till Varberg, som var vår sommarhamn, för att provbo båten för allra första gången.

Nu, denna helgen hade vi egentligen planerat att segla en tur till Danmark men väderprognosen för söndagen såg inte allt för lovande ut med vindbyar runt 20 m/s. Därför valde vi att mjukstarta säsongen med lite segling på Öresund under lördagen för att sedan sova över i Hopplatofflan tryggt förtöjd i hemmahamnen.

Det blev skön segling i på ett smult Öresund och med hyfsad med vind. Kul att det var ett par andra båtar ute trots att de stora sjösättningshelgerna inte riktigt har kommit igång.

Väl i hamn så fann barnen sig snabbt till ro uppe i förpiken med sina böcker och serietidningar. Vi andra försökte komma ihåg hur vi stuvade båten förra året. Så småningom la mörkret sig över småbåtshamnen och vi somnade alla till vågornas kluckande mot skrovet och….det klickandet ljudet från bränslepumpen till värmaren.

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Skåne. Bokmärk permalänken.