30 mars, Öresund

Vi backade ut från vår båtplats denna söndag när det knappt var någon vind alls. Väl ute ur hamnen så hissade vi segel och Hopplatofflan gjorde runt en knop med 0,4 knops motström. Solen sken havet var stilla men vattnet var riktigt kallt – bara 6,5 grad. Efter en liten stund så kom det lite mer vind och vi kom upp över 6 knop.

 IMG_ 039 IMG_ 043

Det blev en eftermiddag med fantastisk segling så här tidigt på säsongen!

IMG_ 041 IMG_ 040

Innan vi seglade in i hamn kastade vi ankare utanför Sibbarp och tog en eftermiddagsfika nere i en varm och skön båt. Jag tycker fortfarande att det är lyx med värmare i båten men det är ingen tvivel om att den förlänger säsongen rejält.

När vi åter låg tryggt på vår båtplats med extra stormförtöjningar för säkerhets skull så undrar man när nästa tillfälle till fantastisk segling kommer att ges?

Det här inlägget postades i Öresund, Segling, Vår. Bokmärk permalänken.