19 juli, Grönhögen – Sandhamn (Blekinge).

Vi kom iväg halvåtta från Grönhögen. Åse undrade om vi skulle flyga till fastlandet när vi rullade ut focken starx efter att ha hissat storseglet. Vi for fram på en halvvind i 7,5 knop. Det varade en stund men så småningom så minskade vinden för att till sist helt avta. Då hade vi bara fem nautiska mil kvar till Sandhamn som var målet för dagen. När vi kommer in i hamnen så är den nästan helt tom och Åse passar på att träna sina färdigheter i tilläggning.

Sandhamn är en relativt stor, före detta fiskehamn, som numera pga den minskade fisket i allt större grad fylls av fritidsbåtar och husbilar. Hamnen erbjuder gratis lånecyklar och en kanske något underdimensionerad toalett och dusch. När vi var här skulle två toaletter och två duschar serva ett 20-tal båtar och ett 30-tal husbilar.

Och nu kommer Ebba som gästredaktör.

Ebba blev väckt av mamma kl 9. Då var vi inte längre i Grönhögen utan ute på havet. Då sa mamma att detta är ”Frågesportsdagen”. Vi skulle alltså spela många frågespel idag. Men det blev det inte… När vi kom fram till Sandhamn åt vi lunch och sedan cyklade vi till Torhamn för att bada. För att vi skulle få glass behövde vi doppa oss med huvudet. På det sättet fick vi i Axel, men alla andra gick i med egen vilja. Ebba tyckte inte om hamnen i Torhamn men badet var ok. På väg tillbaka till båten stannade vi vid Ica och köpte glass. Sen blev det hängmatta med böcker. På kvällen åt vi korv och pinnbröd, och till efterrätt blev det chokladpudding med vispgrädde. Gott! Efter maten cyklade Ebba igen och då upptäckte hon att hon behövde en ny större cykel där hemma.KUL!