18 juli, Grönhögen.

Även om solen inte har varit framme hela dagen så har det varit tryckande varmt. Nästan som om det varit åska på gång. Något som också förstärks av alla de flugor som drivit oss näst intill vansinne. Getingarna har också tittat fram och ställt till det när vi skall äta men mest oroande var den unga gråtruten som dräglade en i nacken när vi satt och åt kvällsmat.

Annars har det varit en lugn dag där vi passat på att fylla på vårt matförråd. badat och ätit jättemycket glass. På kvällen gick vi på flugjakt genom att jaga ut flugorna från kabinerna och andra utrymmen in mot salongen där vi gick alldeles terminator på dem med flugsmällan. När detta skrivs är det bara en irriterande liten fluga kvar.

Vi var också sugna på glass. Istället för att lägga 30 kronor på två kulor glass i en bägare så var förslaget att vi skulle gå upp till affären och köpa två byttor med glass. Jim, Axel och Ebba traskade glatt iväg till butiken med en kylväska under armen. När vi står där tycker jag att två byttor blir för lite så jag tar en extra glassbytta, för säkerhets skull. Tillbaka i båten undrar Åse hur jag tänkte här men jag påstår påstridigt att det här kommer vi att äta upp i ett nafs. Det slutar med att vi bjuder in vår finskflaggade båtgranne på glass, så visst tog glassen slut. I samtalet som uppstod fick vi veta en hel del om att segla i Finland och Estland. Tänk vad lite glass kan göra!

Imorgon planerar vi att göra ytterligare ett hopp över Kalmarsund till Sandhamn, men som vanligt får vi se hur det blir.