8 – 9 juni, Limhamn – Dragör – Limhamn.

Direkt efter jobbet kastade vi förtöjningarna på Hopplatofflan och fick en fantastisk segling till Dragör. Strömmen var nordgående och den svenska kronan var på fall men vi tänkte i alla fall förlänga denna helg med en tur till Danmark. På vägen över passerar vi HR 34 Anna som seglar på en sydligare kurs. Som så ofta så lägger vi oss ytterst på bryggnocken på en av bryggorna i Dragör marina.

Efter en tur upp till vår favorit livsmedelsbutikskedja i Danmark så har en näst intill kunglig middag komponerats. Av en ren händelse så hade de också vinprovning i affären så et par flaskor gott vin slank också med.

Man har rivit de gamla badbryggorna på piren söder om Dragörfort men håller som bäst på att bygga en ny badbrygga. Vi fick balansera i från stenarna istället och blev lite förvånade över att vattnet knappast kändes svalkande. Vid den långgrunda badplatsen med pålandsvind så kändes vattentemperaturen som om den var 24 grader.

På lördags förmiddag seglar vi tillbaka mot Limhamn igen. Först tänkte vi kasta ankare söder om Lernacken ner mot Klagshamn till, men när vi närmar os så snurrar vinden 180 grader och lä från land som vi hade tänkt oss försvann lika snabbt. Kursändring, mot den ordinarie badplatsen utanför Sibbarp istället. Mycket bad, en god lunch och givetvis ficka blev det innan vi till sist går i hamn.