4 juni, Badtur.

Efter jobbet tog vi båten ut för att ett svalkande bad denna fantastiska början på sommaren 2018. Som vanligt gick vi ut till Sibbarp och kastade ankare på 3,5 meters djup strax innanför stömkanten som går mellan piren på Lernacken och småbåtshamnen. Vattnet var 20 grader varmt. Det kändes inte som om strömmen gick här mer än att det var någon forma av bakvatten och Hopplatofflan snurrade runt ankaret ett par gånger.

Plötsligt kom det lite västanvind och båten började dragga mot land. När vattendjupet var nere på 2,5 meter så hissade vi upp ankaret, som var helt täkt i ålagräs och därför inte riktigt fått fäste, och puttrade ut en bit för att kasta ankare på nytt. Den här gången satte sig ankaret direkt. Förmodligen för att vi hamnat utanför stömkanten. Trotts att gps:en visade at vi låg stilla så visade loggen 1,7 knop. Nu gick det inte att simma runt båten utan man fick hålla krampaktigt i badstegen för att inte driva bort.

Väl tillbaka i hemmahamnen så inser vi att det snart är semester. Hoppas att det blir ok väder då också!